Wil jij je fysiek fit en mentaal helder voelen? Met dit Your Elements holistische 3-stappenplan creeër je inzicht in hoe je je veerkracht kan vergroten

Licht(er) leven? Creëer INzicht!

* gepubliceerd in Nicole’s Gooisch Blad WIT november 2019 ———— I love WIT! Mijn associatie? Opgeruimd & helder. Doorvertaald naar mijn werk als natuurgeneeskundige en life coach: fysieke fitheid en mentale helderheid. En oooh wát vind ik het ervaren van die fitheid en helderheid toch een fijne “staat van zijn”, het geeft de ruimte om met zekere lichtheid en veerkrachtig in het leven te staan. Daardoor kan je alle kleuren van het leven daadwerkelijk ook in full colour beleven. Herkenbaar? De gemeenschappelijke wens van mijn cliënten is het zowel fysiek als mentaal veerkrachtig (leren) leven. Met alle liefde begeleid ik als orthomoleculair therapeut & life coach deze ondernemende vrouwen terug in hun element. Interessant.. kennelijk is dit dus niet zo makkelijk gezegd als gedaan.. Wil jij ook je veerkracht optimaliseren? Lees snel onderstaande, jouw stappenplan!

De uitdaging aangaan: van bUITen naar bINnen

​We willen allemaal een kleurrijk leven, vol licht, gezondheid en geluk. Maar de werkelijkheid is in perioden vaak anders. Welk patroon betrap jij jezelf op als je je weer even beter wilt voelen? Onze neiging (wellicht herkenbaar?), is meestal om (de ogenschijnlijke) voorwaarden buiten onszelf zo te creëren dat we dit kleurrijke gevoel weer even kunnen ervaren. Het is heel menselijk. ALS … ik maar die nieuwe tas of auto heb, mijn partner zich anders zou gedragen… als ik nou een extra relaxe zonovergoten vakantie boek. DAN… We zoeken op deze manier de houvast van geluk bUITen onszelf. En natuurlijk heeft dit ook een geluk effect. Interessante vraag daarbij is: voor hoe lang? Misschien is er een andere “tegengestelde” aanpak nodig om langdurig effect te hebben? Hoe zou het zijn om IN JEzelf op zoek te gaan naar de voorwaarden die jouw lichaam en psyche nodig heeft om vanuit de lichte(re) jij te leven? Wat roept deze vraag bij je op? Is het antwoord: A:  weerstand / weerzin..? B: ja graag! Lees verder vanaf de volgende alinea 😉   A: Mooi! Want : wat nu als ik je vertel dat juist die weerstand de sleutel is tot de oplossing  

Creëer INzicht

Nu je weet dat de sleutel in jezelf te vinden is, is wellicht je vraag hoe je hiermee aan de slag kunt?  

Stap 1: Start with the end in mind

Start with the end in mind. Door inzicht te scheppen in de voorwaarden die jouw lichaam en psyche nodig hebben om vanuit de lichte(re) jij te leven, schep je voor jezelf een startpunt. Check!

Stap 2: Maak een plan

Vervolgens kan het helpen een plan voor jezelf te maken over HOE je daar gaat komen. Vragen die je hierbij kunnen helpen:
  • Wat zijn momenteel jouw grootste oorzaken van stress (stressoren)?
Een algemeen geldende voorwaarde voor energiewinst en/of klachtenvermindering, is het reduceren van de stressoren.
  • Zijn jouw stressoren fysiek of mentaal?
Denk bij fysieke stressoren aan:  ontkrachtende voeding, tekort aan voedingstoffen, niet goed functionerende mechanismen. Mentale stressoren zijn bijvoorbeeld:  stress management, verwerken van emoties, belemmerende overtuigingen. Fysiek en mentaal zijn zo met elkaar verbonden, dat je ze ook het beste samen kan “aanpakken”.
  • Zakt de moed je in de schoenen? Keep the faith! “There is a crack in everything. That’s how the light can get in” Leonard Cohen
Maar let op: soms ben je onbewust onbekwaam. Als je plan te weinig resultaat oplevert,  is het raadzaam hierin begeleidt te worden * .

Stap 3: Ga je uitdaging aan!

Ben je bereid de uitdaging aan te gaan?  Onder ogen zien wat je het liefste niet ziet en datgene er te laten zijn wat je liever niet laat zien…? Het is de sleutel naar jouw lichte jij: optimale fysieke fitheid en mentale helderheid.   Ik wens je alle geluk! Liselore *Liselore van Ekdom is orthomoleculair life coach. Met yourelements.nl begeleidt ze ondernemende vrouwen zowel fysiek als mentaal terug in hun element. Daarnaast geeft ze (bedrijfs)lezingen om ook op de werkvloer vitaliteit te optimaliseren.      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *